Min historia med djuren!

Ett stort djurintresse började tidigt, med alla små djur som hör barndomen till. Ett långt hästintresse ledde till att jag köpte en egen ponny. Honom red jag in själv och med tiden var han med och tävlade i SM-hoppning.


Min första hund fick jag när jag var 22 år. Hon hette Kela och var en renrasig Sibirien Husky. Hon var underbar och vi gjorde ändlösa mil i skidspåret tillsammans, då jag tolkade efter henne med skidor.


Mitt intresse för draghundar förde mig till upp till Grövelsjön där den norska hundföraren Uno Stenmyren levde med sina hundra hundar. Jag jobbade där en vinter, med allt från att stycka frusen lax, städa hundgården, träna unghundar och ta hand om valpar. Till att gå som färdledare för hundspannsturer uppe på fjället. En  magisk tid i fjällvärlden tillsammans med en stor hundflock.

Saknaden efter Kela var stor, så efter två månader kom min andra hund in i mitt liv.

Saga var en renrasig Howavart från Lintrollets kennel. Tillsammans tränade vi lydnad och spår, med henne fick jag god träning i att vara ledare för sin hund. Saga finns med i coachen och hundpsykologen Memea Mohlins bok: Se vad jag säger -om hundars språk. På den tiden jobbade jag som fotograf och jag följde med Memea för att illustrera hennes bok.

Min tredje hund blev en Papillontik från Caspian’s kennel. Min första Papillon!
En alldeles underbar, liten egensinnig tik, "Felicia"Caspian’s One more time".
Hon blev barnens och min lilla familjemedlem och med henne fick vi vår första valpkull! Och här började det jag drömt om så länge, att föda upp hundar. Efter ett år kom "Edit" Stardreams Boloria Selene till oss från Sofia och Christina Cedervall. Numera är Felicia farmor och pensionerad här hemma. Hundflockens storlek här hemma varierar allt eftersom.

        Älskade hundar!

         Pappilove's Nightwish "Wishie"

       Tingate's Zweet Zurprize "Lova"

      Caspians One More Time "Felicia"

Se Uch Aurorastars Dear Anais Nin "Isolde"